sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Jokainen kontollansa

Sisustamista ei saa ottaa liian vakavasti. Tiettyä tyylisuuntaa ei kannata liian orjallisesti noudattaa, sillä silloin tulee helposti liian tylsiä kokonaisuuksia. Jokaiselle ihmiselle muodostuu se oma tyylinsä ihan itsestään, jos vain hankkii sellaisia asioita kotiin, mistä oikeasti välittää ja mikä silmää miellyttää. Täytyy vain luottaa täysillä siihen omaan makuun ja tyylitajuun. Silloin syntyy hauskoja ja persoonallisia koteja. Tärkeintä on se, että omassa kodissa viihtyy.

Jos alkaisin etsimään jotakin tiettyä sanaa omalle tyylisuunnalleni, se olisi aivan liian toivotonta, sillä kodistamme löytyy niin älyttömän paljon eri tyylisiä kalusteita ja tavaroita. Ajattelen myös jokaista esinettä yksilönä ja (lähes) jokainen esine miellyttää esteettisesti silmääni myös yksikseen.  Sitten kun nämä kaikki esineet laitetaan samaan tilaan harkituille paikoille, syntyy kokonaisuus, jossa viihdyn ja jonka koen viihtyisäksi ympäristöksi. Mutta jos joku "tyyliguru" saapuisi paikalle, hän saattaisi tuntea astuvansa "sekamelskaan". Mutta muistakaa,  että jokaisen koti on omanlaisensa ja tietyn tyylin täydellisyys. Sillä ihan jokainen omistaa oman tyylinsä!


Tein hiljattain hankinnan kirppikseltä, joka miellyttää silmääni ihan älyttömän paljon, mutta joltakin se saattaa saada ihmetteleviä katseita. Tämä hankinta on vanha kattokruunu, johon löytyi  erilaisia varjostimia. Itsestään kattokruunu olisi meidän kotiin tuntunut liian "hienolta", mutta erivärisillä kuvuilla saatiin aikaan hauska yksityiskohta sisustukseemme.


Huomaa. kaapin päällä oleva A-kirjain ja yksi varjostin ovat samanvärisiä

3 kommenttia:

 1. Siellä se A töröttää oikealla paikalla. Muistan, kun olit viemässä A:ta töihin ja sanoin, että ei sen paikka sinne kuulu. Se piristää erittäin hyvin teijän harmoonista värimaailmaa. Piste i:n päällä on tosiaan tuo kattokruunun saman värinen varjostin. :)
  - terveisin myös A:lla alkava ;)

  VastaaPoista
 2. Tuo kruunu on söpö ja ihanasti höpö! Sisustamisen pitäisi olla juuri sitä, mitä sanoit. Tykkään kahdesta sun esineestä erityisen paljon- lastenhuoneen pinokkioista ja värikkäästä maatuskasta kirjahyllyssä. :) Nyt hommiin, kun KAIKKI muksut nukkuu!

  VastaaPoista
 3. Joo oli se A parempi jättää kotia :) töissä se ois ollu mun selän takana kokoajan.Kiitos silloisesta vinkistä! :)

  Ja nuo pikkuesineet on kyllä ihastuttavia, voisin Annukka hyvin kuvitella ne myös teille.

  VastaaPoista