sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Taljojen lämpoä

Oikeen harmittaa, kun en ole kerennyt tänne viikolla mitään kirjottelemaan. Sanotaanko, että viime viikko oli oikeasti kamala kaikessa kiireydessään. Joka ilta töiden jälkeen oli jotakin ohjelmaa ja toimitettavaa ja edes kaikkialle ei keretty, minne oltas haluttu mennä. No onneksi nyt on kaikki jouluostokset tehty ja suurin osa joulukorteistakin saatu postitettua. Tänää olisi luvassa pakettien ja loppujen korttien jakoa.
Kattokruunu sai jouluksi silkkinauhat.


 Saatiin vihdoin ja viimein hankittua lampaantaljat muovisten tuolien lämmikkeiksi. Onkohan jollakulla muullakin kokemusta muovituoleista? Ne on älyttömän käytännölliset pitää puhtaana vaikka valkoiset meillä ovatkin, mutta voitte ainakin kuvitella, kuinka inhottavalta on istahtaa niihin aamukahvin juontiin yövaatteet päällä! Se ei oo mikään älyttömän kiva kokemus näin talvisaikaan. Nyt saatiin sekin inhottava joka aamuinen kokemus poistettua lampaantaljojen avulla. Nyt on hyasintitkin auenneet ja ne levittävät ihanaa jouluista tuoksua. Ihana tulla kotiin kun tuoksuu joululta. :)Pähkinät ja rusinat kuuluvat myös jouluun. Pari vuotta sitten oli pakko metsästää käsiin tällainen jouluastia. Vinkkinä niille jotka haluaisivat samanlaisen, että Stoccalla näytti olevan vielä tänäkin vuonna niitä myynnissä. 


Olisi kiva tietää, miten te lukijat olette valmistautuneet jouluun? Ja oletteko miten päässeet joulufiilikseen. Käykääpä kertomassa jotakin omista jouluvalmisteluistanne tai jotakin jouluaiheisia juttuja. Ois niin kiva kuulla.:)

5 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä jouluun valmistautumista! Meillä kolmen viikon sairasteluputken vuoksi valmistautuminen on ollut lähinnä jouoluvalojen ripustamista, joululaulujen kuuntelemista, piparien syöntiä, lahjalistojen kirjoittamista ja joulukorttien tekemistä. Ja tietysti tonttutarinoita:) Muutamat pikkujoulut ja tyttöjen päiväkodin joulujuhla on ehditty juhlia. Ens viikolla alkaakin sitten armoton urakka, jotta joulu saadaan aikanaan pakettiin:) Huomenna ois tarkotus testata erilaisten suklaakonvehtien tekemistä. Jos onnistuu niin isovanhempien paketeista löytyy ainakin jotain makeaa... Tällainen lahja ei toivottavasti jää kaappiin lojumaan:)

  Ja toteutetaanpa oikeesti se suunnitelma, että nähdään isommalla porukalla nyt jouloulomalla! Me ollaan aatto ja varmaan myös joulupäivä Jakkukylässä, mutta sitten ajellaan takas Ouluun...

  VastaaPoista
 2. Tuntuu olevan liikkeellä kaikenlaista sairastelua ja päiväkodeissa ne pääsee varmasti leviämään. Mutta jouluisiin tunnelmiin ootte kyllä siitä huolimatta päässeet.Kuulostaa niin kivalta teidän touhut tonttutarinoineen.

  Ja tuo konvehtien teko on aivan loistava lahjaidea!! Ja pääsee ite kokoeileen siinä samalla uusia makuja. Ja kokeillaan ehdottomasti nähdä joulunaikaan!

  VastaaPoista
 3. Meillä kans pientä sairastelua ja flunssanpoikasta. Toivotaan että menis ohi jouluksi... Jouluvalmistelut jäi meillä lähinnä tänne Ouluun, kun lähdettiin niin aikaisin lomalle ettei oikein tuntunut mielekkäältä koristella Rauma-kotia. Toki jouluvaloja vähän laiteltiin, ja piparit ja piparkakkutalot askaroitiin Leevin kans :) Nyt pitäis ruveta anoppilassa siivouspuuhiin, siitä se joulumieli tulee kun saa tehdä ja touhuta!

  Me ollaan Oulussa yli uudenvuoden, tapaninpäivästä eteenpäin Kaakkurissa, joten välipäivinä voitais järjestellä kokoontumista. Meille kotiin vois ainakin tulla varmasti!

  VastaaPoista
 4. Ootte sentään saaneet piparkakku talon leivottua!! Siitähän se joulumieli tulee kun välillä laittaa pikkupalan taikinaa suuhun, ja saa koristella sitten valmiin talon. Meillä taitaa tänä vuonna jäädä se operaatio väliin.

  Ja oikeassa oot, että siivoamalla ja tohinalla alkaa joulu pikkuhiljaa hiipimään :) Nähdään!

  VastaaPoista
 5. ihastuttavat rusetit kattokruunussa :)

  Kaisa

  VastaaPoista