lauantai 5. helmikuuta 2011

Runebergin päivä

Heippa pitkästä aikaan! Nyt voin luvata, että tänään, huomenna ja ylihuomenna tulee uutta juttua. Olen nimittäin vapaalla ja kerkeän tehdä tälläisiakin asioita. Kivaa!!

Onko kenelläkään muulla, kuin minulla alkanut ottamaa päähän tämä ainainen piemeys ja hämäryys? Olen kylläkin sen päivän valoisimman hetken yleensä töissä, joten minun kohdalla se asia vielä korostuu. Illalla kun tulee kotiin ja laittaa kaikki valot päälle, niin siltikin tuntuu liian pimeältä. Ihminen alkaa pitkän talven jälkeen kaipaamaan sitä oikeaa luonnon valoa ja aurinkoa. Meillä on kyllä liian tehottomat valot asunnossamme, että osasyynä hämäryyteen on sekin. Kattokruunusta on otettu värilliset varjostimet pois, jotta huonetilaan saataisiin mahdollisimman paljon kirkasta valoa.Runsaan tulppaanikimpun sain mieheltäni kolmivuotis kihlapäivän kunniaksi.
 Ruokapöydän viereiselle seinälle laitettiin vasta valkoinen tauluhylly. Se vie vähän tilaa syvyys suunnassa, mutta on erittäin hyodyllinen "laite" vaihtuvalle sisustukselle. Siihen voi vaihdella tauluja tai muuta sisustus tarviketta aina vuoden ajan ja aiheen mukaan. Tällä hetkellä hyllyllä on vanhat veistetyt puukehykset. Kehykset ovat jo itsessään niin näyttävät, etteivät ne tarvitse mitään kuvaa sisälleen.
Värilliset lampunvarjostimet ovat hyllyllä siitä syystä, että kattokruunun valo loistaa mahdollisimman kirkkaana pimeinä iltoina.
Päiväkahveille haettiin lähikaupasta Katri Antellin Runebergin tortut päivän teeman mukaisesti. :) Tuntuu tosissaan vapaapäivältä!


3 kommenttia:

 1. Tosiaanki sais tuo pimeys js hämäryys häipyä jo! Onneksi päivät on kyllä kokoajan pitenemään päin ja nykyään saan niistä valoisista tunneista nauttia useammin kotona kuin koulussa:)

  Ihania kuvia taas! Mulla on ollu jo pitemmän aikaa hakusessa valkonen tauluhylly olohuoneen peräseinälle. Ois niin kätevä, kun ei tarvis aina tehä uusia reikiä seinään, kun haluaa vaihtelua. Ja saishan siihen jotain muutakin pientä esille kuin tauluja. Kaikki, mitä oon löytäny on ollu vaan liian lyhyitä meille. Mut toivotaan, että joku päivä vielä tärppää kunhan ehdin kunnolla kiertelemään kauppoihin:)

  Mulla on vielä 2 viikkoa "yksinhuoltajaelämää" jäljellä. Tulkaahan Kassun kans käymään, jos kiireiltänne ennätätte:)

  VastaaPoista
 2. Olipa mukava taas käydä lukemassa, kun oli tullut uutta tekstiä :) Onko tuo tauluhylly Eetun nikkaroima? Kätevältä vaikuttaa!

  VastaaPoista
 3. Alunperin teetin tuon hyllyn ja toisenki Eetulla yhteen mun stailaus kohteeseen.Loppujen lopuksi niitä ei siellä tarvittu ja otettiin ne itelle. Sillon etin kaupoista kans nuita mutta en löytäny mistään ja piti teettää. Sen tiiän että Indiskassa on, mutta sehän ei täällä Oulussa auta asiaa :) Eikö teillä Katja ollukki sieltä ostettu se teijjän tumma tauluhylly. Voiko sen käsitellä valkoseksi?

  Nuo on kyllä tosi käteviä just siks ettei tartte jatkuvasti olla reikää poraamassa.:)

  Kiitos Katja kutsusta! tullaan mielellään käymään jos joku sopiva sauma tulee joku ilta.:)

  VastaaPoista