sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Avaimet kevääseenKuinka monesti joutuu viikon aikana etsimään avaimia ympäri taloa? Aina kun tulee kotiin, on avaimet kädessä, ja joka kerta ne laittaa eri paikkaan.Ja kun taas avaimia tarvitsee lähtiessä , niin ne ei ikinä ole siellä minne ne on muistellut laittavansa. Nyt meillä on se ongelma toistaiseksi ratkaistu. Laitettiin eteisen seinään magneettilinnut, jotka pitävät avaimet juuri oikeassa paikassa. Ja suuren hyödyn lisäksi, ne tuovat silmäniloa.Kotisunnuntain kunniaksi tein täyteläistä mascarpone-puolukka piirakkaa. Olen muutenkin yrittänyt etsiä puolukkaisia reseptejä, koska pakastinta pitäisi saada tyhjennettyä ennen uutta marja-aikaa. Puolukoita on jäljellä vielä monta rasiaa.

9 kommenttia:

 1. Ihkuja tirppoja! :)

  Marjapakastin tyhjenee kun hankkii tehosekoittimen ja aloittaa aamun marjasmootiella. Mutta näyttäis vähän hyvältä tuo piirakkakin, eikä ihan vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tirppoja!! :D

   vois pitemmän päälle kuitenkin se sun resepti olla parempi!

   Poista
 2. sattuipa tuo avainpostaus naulan kantaan! tuure etsinyt tänään koulun avaimia epätoivoisesti. meillä aina avaimet hukassa. toivotonta. noissa magneettilinnuissa on kyllä ideaa! :)

  VastaaPoista
 3. Voin kyllä kuvitella teille sen tilanteen ;)
  Nuo linnut pitää kyllä raskaammatkin avain niput! ja tähän mennessä on tullu laitettua ne tullessa tuohon roikkumaan.

  VastaaPoista
 4. KOmppaan Kaisaa; smootiet on nopea tehdä koko porukalle ja marjat hupenee.!Meillä ei oikein aamut lähe käyntiin jos ei surauta ;) Just eilen kattelin lintu aiheisia koukkuja/naulakoita kodinhoitohuoneseen.. mistä sun koukut?

  eve

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois kyllä tuolla keinoin tyhjentää pakastinta. Laitatteko marjojen joukkoon jotakin muutaki? Nuo koukut ostin Hulluilta päiviltä.:)

   Poista
  2. luomubanaania, gefilusmehua, pähkinöitä, kaurajuomaa, siemeniä..maustamatonta jogurttia.. rajattomasti vaihtoehtoja! tosi kivat koukut
   eve

   Poista
  3. Meidän perus-setti smootieen on pari desiä marjoja, yksi banaani, hunajaa,ja soija/riisi/tai mantelimaitoa ja vaihtelevasti jotain muuta härpäkettä. Jos ei halua kovin paksua, voi jatkaa vedellä niin tulee vähän niinku hyvää mehua. Tuo toimii meidän makuun aika hyvin. Tänään kokeilin marjoina tyrnejä, tuli aika hyvän makuinen, tosin tyrnejä en laittanut kahta desiä.

   Avokadoa, siemeniä, pähkinöitä oon myös laittanu, samoin kuivattua nokkosta, sekin aika hyvin piiloutuu sekaan niin ettei huomaa ja vitamiinia piisaa. Kokeilemalla selviää, mutta mun mielestä happamat marjat kuten puolukat ja herukat ei sovi maitopohjaisiin smootieihin, mutta mustikat menee jogurtinkin kanssa :)

   Oikeesti Anne kokeile, kohta ootte koukussa :D

   Poista
 5. Minäpä kokeilen kans hurauttaa aamujuoman. Pakkanen täynnä marjoja ja kesä vaan lähestyy. :) mutta ei käy kieltäminen, tuo piirakka näyttää aivan herkulta! -veera

  VastaaPoista