torstai 27. joulukuuta 2012

Kahvimylly
Saatiin joululahjaksi kapistus, joka tuottaa suuria makunautintoja tuleviin päiviimme. Näin pienen   käyttökokemuksen perusteella olemme vannoutuneita kahvimyllyn käyttäjiä. Nyt alamme tutustua kauppojen kahvipapu valikoimaan ja etsimään sitä täydellisintä kahvia. Jos jollakulla on antaa vinkkiä hyvistä pavuista,otamme mielellämme vihjeitä vastaan. 

10 kommenttia:

 1. Aijai, ihana lahja! Tästä lähtien ei varmaan voi päivä huonosti alkaakaan :)

  VastaaPoista
 2. Raumalla meidän ystävissä oli pari "kahvi-hifistelijää", ja he tilasivat pavut Englannista ja paahtoivat ne itse popcorn-koneella. Välillä hakivat papuja Turusta jostakin pienestä paahtimosta. Liekö sellaisia Oulussa? Hintaa kyllä tulee tuollaiselle harrastukselle varmaan äkkiä aika paljon... :)

  VastaaPoista
 3. Tää on kyllä ihana blogi. Joskus iltasin kulutan aikaa tämän äärellä ja luen vanhojakin tekstejä uuteen kertaan ja huomaan aina jotain pieniä kivoja yksityiskohtia kuvista. :)

  VastaaPoista
 4. Ihana blogi. Löysin tänne monien mutkien kautta. Laitoinki sulle heti haasteen mun blogiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippu juttu että löysit tänne :) Mulla nämä päivitykset tulee vaan aika ripotellen. Kävin heti kattoon sun blogin. Tosi kivoja juttuja oot virkannu. Teetkö tilauksesta?

   Poista
 5. Turun kahvipaahtimo on mielestäni parasta mitä rahalla saa. Oulusta en tiedä saako mutta verkkokauppa.com myy helsinkiläisen Kaffan tuoreita kahvipapuja. Sieltä tilaamalla pääsee ainakin käsiksi tuoreisiin papuihin. Kannattaa kokeilla aluksi rohkeasti erityyppisiä papuja, vaikka pussi afrikkalaista, intialaista, ja jotain väliamerikkalaista. Siinä sitten oppii tuntemaan eri mantereille tyypilliset piirteet. Marketeissa tahtoo yleensä olla kovin vanhoja papuja myynnissä. Itse paahtelen aina välillä rännärillä tai lidlin pikku-uunilla, vihreitä papuja saa Docklandsilta, Hasbeanilta ja monesta muustakin paikasta. Harmi kun ei päästy käymään tällä kertaa teillä! Olisin voinut maistattaa itse paahdettua costa ricalaista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri Kiitos näistä vinkeistä. Otan ne mielellään käyttööni :)Vielä en ehkä ala itse paahtelemaan, mutta eri papuja pitää tilailla. Teillä sainkin joskus erittäin hyvää kahvia. Se ei taitanut vielä silloin olla itse paahdettua.

   Poista
 6. Jaa krisu tänne heti kommentoinu ku mainitsin et tarviit vinkkejä;) siis tuo paahtaminen on aika säätämistä ja ite oon sitä mieltä et paras ku ostaa valmiiksi paahdettuna!ja turun kahvipaahtimon kahvit on myös suosikkejani.lähettiin ti aamuna jo ajeleen kotiin,toivottavasti teillä tauti helpottanut!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vaan!! ku just jotain paikan tietoa kaipasinki mistä voi tilata. Meillä tauti menny pitemmän kaavan kautta. Nyt maanantaina tuli Kassulle. Ei olla viititty oikein kyläillä.

   Poista
 7. Nii ja piti lisätä et edelleen käyn täällä välillä lueskelemassa ja mukava ku oot taas päivitelly blogiasi!

  VastaaPoista