lauantai 23. helmikuuta 2013

Parkkitalo




Eräänä aamuna tällä viikolla päiväkodin pihalla oli suuri röykkiö pieniä lasten pöytiä ja tuoleja myytävänä. Siellä uusittiin kalustusta ja vanhat piti saada pois tieltä. Tämä nukkekoti herätti heti kiinnostukseni kaikkien niiden muiden pienten kalusteiden keskellä. Se oli ainut talo ja hauskan näköinen. Harkitsematta suuremmasti ostin sen meille ja nyt se on muuttunut nukkekodista parkkitaloksi. Tykkään itse sen hempeästä värityksestä, mutta Kassun mielestä parkkitalon pitää olla musta. Ehkä me jonain päivänä tuunataan sitä vähän. Melko huojuvakin se on , joten muutama tukiruuvi ei ole myöskään pahitteeksi.

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Kuin aurinkoja




"Nuo kukat on kuin aurinkoja" sanoi Kassu tänä aamuna. Ja niin ne on kyllä ollutkin. Minulle harvinainen värivalinta tämä keltainen kukkien ostossa, mutta kannatti. Kun taivaan täydeltä satoi taas lunta koko sunnuntain, meillä täällä sisällä oli oma aurinko joka paistoi.
Ollaan vietetty koti-sunnuntai kuusi päiväisen työviikon päätteeksi. Monta tuntia oon ollu sohvalla vaakatasossa ja lukenut Laila Hirvisaaren romaania Myrskyn edellä. Nyt luulisi akkujen olevan taas ladatutu uutta viikkoa varten.

Oli kiva huomata, että tänne on löytänyt muutama uusi lukija. :) Olette sydämellisesti tervetulleita! :)


maanantai 11. helmikuuta 2013

Lasku kevääseen


Me herkuteltiin laskiaispullilla sunnuntaina päiväkahvilla. Nyt on aika unohtaa pimeä talvi ja alkaa nauttimaan lisääntyvästä valon määrästä.

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Tuulikaappi


Saatiin vihdoin eteiseemme kalustusta. Se on ollut muutosta asti keskeneräinen, niin kuin moni muukin asia. Ja voin todeta,ettei valmista taida koskaan tullakkaan. Mutta kuitenkin..nyt meillä on tuulikaapissa arkivaatteille naulakko ja kengille tilaa istuinlaatikossa. Suunnittelun ja toteutuksen hoiti kokonaisuudessaan  mieheni. Ja lopputulos miellyttää myös minua :)






Sähkökaappiin voi kiinnittää magneeteilla milloin mitäkin. Nämä kortit ovat peräisin viime kesän reissulta Fiskarsiin.

Välioven taakse kätkeytyy tällainen säilytys/kuivatus paikka kengille ja urheiluvälineille. Seinään kiinnitetty teline on oikeasti Ikean keittiömallistosta. Toimii hyvin myös tässä tarkoituksessa.




tiistai 5. helmikuuta 2013

Runebergin päivän ilta

Me syötiin Runebergin tortut vasta iltateellä ja ne tarjoili meille Katri Antell. Olin ajatellut etten osta koko leivoksia, mutta mieheni toi ne töistä tullessaan.  Ja maistuivatpa ne hyvältä. Tuntuu, että joka vuosi tykkään niistä enempi.



Kassu oli odottanut päivältä jotain muutakin kuin torttuja. Illalla sanoi ihan pettyneenä, että "ei se mies tullutkaan, jolla on ne silmälasit". Oli odottanut Runebergiä päiväkotiin vierailulle, kun siellä oli kerrottu päivän merkityksestä. :)

lauantai 2. helmikuuta 2013

Vaihtokaupat

Tein elämäni ensimmäiset kunnon vaihtokaupat. Laitoin viime viikonloppuna meidän vihreän antiikkisohvan myyntiin Toriin. Halusimme päästä siitä mahdollisimman pian eroon, sillä se ei missään vaiheessa löytänyt paikkaansa tässä kodissamme. Vuoden olemme pitäneet sitä Kassun huoneen nurkassa ja miettineet sen kohtaloa.
Heti kun ilmoitus näkyi netissä, tuli ensimmäinen soitto sohvasta. Meille ehdotettiin vaihokauppoja! Että vaihtaisimme sohvan kahteen nojatuoliin. Ensin olin hyvin epäileväinen vaihtokauppojen suhteen, mutta pikkuhiljaa valkeni, että vaihtokaupattavat tuolit olisi juuri meidän tyyliset. Ja jo samana iltana olimme päässeet eroon sohvastamme ja saaneet tilalle ihanat nojatuolit olohuoneeseemme. Olen vieläkin ihmetellyt, että miten näin voi käydä!? Tuolit ovat ihan täydelliset olohuoneeseemme.






Samalla voisin esitellä uuden taulumme. Teetimme ison taulun isäni ottamasta valokuvasta. Se on on otettu Pohjois- Norjasta ruska aikaan. Kaukaa katsottuna taulu näyttää öljyvärimaalaukselta, mutta kun katsoo lähempää voi huomata lapin rinteillä käyskentelevät porot. Ajattelin heti kuvan nähtyäni, että tuosta teetän taulun. Rinteen ruskan värit sopivat hyvin olohuoneemme sisustukseen ja poroaiheet ovat aina minua viehättäneet. Ja kuva itsessäänkin on jo niin hieno, että kelpaa tauluksi oikein hyvin :)


Yksi sarivpää koristaa eteisen seinää. Sain tämän lahjaksi vanhemmiltani, kun valmistuin Sisustussuunnittelijaksi.