torstai 30. kesäkuuta 2011

Vaatteet ja korut esille

Kauniita kesävaatteita ja koruja voi pitää esillä seinäkoukuissa.  Monesti mekot ja kesäpaidat ovat niin kauniita, ettei niitä kannata kaappiin piiloonkaan laittaa. Ja laatikoiden kätköistä löytyy jokaiselta varmasti myös hienoja koruja jotka voi laittaa näkyville.

sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Keskikesän juhlaa Lepikonjärvellä

  
Baileys kakkua nautittiin  kaikkien herkullisten juhannusruokien jälkeen.


Aaton ilta oli sen verran pilvinen, että kynttilän ja öljylampun valo antoi tunnelmaa hämärässä. Vanha puuhella on menossa uudestaan käyttöön mökin sisään. On vain niin painava, että tarvitsee useamman kantajan, että pääsee paikoillensa.


Juhannuspäivänä aurinko näyttäytyi enempi ja oli ihan lämminkin. Saunassa sai viimeistään semmoisen lämmön, että teki mieli uida.






keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Loman alkumetreillä

Nyt se on alkanut, kesäloma nimittäin! Ensimmäiset päivät on mennyt sellaisia asiota tehdessä, mitä ei ole töissä käydessä kerennyt; kodin siivousta Juhannus - ja loma kuntoon sekä kampaajalla käyntiä ja kesävaatteiden ostoa yms. Ja sain vihdoinkin tilattua kankaan korjattavana ja verhoiltavana olevaan rokokoo tuoliin.
Nyt odotetaan sitten aurinkoisempia ilmoja, jotta päästään kunnolla loman makuun.

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Vuokkoja

Meidän takapihalla on yksi ainut kukkapenkki, jossa kasvaa yksiä ainuita kukkia ja nyt ne kukat kukkii. Taitaa olla Valkovuokoille läheistä sukua, ehkä joku jalostettu lajike. Joku viisaampi sen voisi kertoa.
En ole tämän vuokra-asunnon pihalle kerennyt vielä mitään kesäkukkia kummempaa laittaa. Tuntuu hieman turhalta alkaa hirveästi pihahommiin panostamaan, vaikka syyhyttäisikin kovasti. Pitää odotella sitä omaa pihaa. Mutta nyt  kukkapenkistä nousee jonkun aikaisemman asukkaan istuttamat kukat, joiden kauneutta saadaan ihailla.


maanantai 6. kesäkuuta 2011

Pieni pala pesuhuonetta


Hyvää alkanutta viikkoa kaikille. Lämpimiä ilmoja on ainakin luvassa. Onnekkaat lomalaiset!  Itse pitäis vielä kaksi viikkoa lomaa odotella. :)

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Sunnuntaipyöräilyt

Ei tarvitse kauas pyöräillä kotoa, kun pääsee idyllisiin maisemiin. Ei ihan heti uskoisi, että vain muutaman kilometrin päässä Oulun keskustasta sijaitsee lampola, hevostiloja ja viljelypeltoja. Ihana että tällaiset alueet ovat säilyneet ja säästyneet rakentamiselta. Toivottavasti saamme vielä pitkään nauttia tällaisista maisemista.

Lampaita ei saatu houkuteltua lähelle, mutta kovasti niitä ihmeteltiin 

Samoilla suunnille on myös siirtolapuutarha alue, jonka kapeita kujia pyöräiltiin ja ihailtiin kauniisti laitettuja pihoja, istutuksia ja värikkäitä pikku mökkejä. Koko alue oli pieniä yksityiskohtia täynnä, joten katseltavaa riittää varmasti useammallekin käyntikerralle.