maanantai 29. marraskuuta 2010

Valkosuklaapannacotta

Eilen testasin uutta reseptiä ja tein valkosuklaa pannacottaa. Odotukset olivat tosi suuret mutta tällä kertaa jouduin pettymään. Ohjeessa käskettiin laittaa seokseen mukaan vaniljatangon sisältä siemenet ja kiehuttamisen jälkeen ne olis pitäny siivilöidä pois. Mutta kysympähän vaan, että mihin siivilään jää pienet vaniljan siemenet, eli ne pienet mustat pisteet? En ainakaan onnistunut saamaan niitä pois seoksesta. Valmiista pannacotista tuli siis liian vaniljaisia ja siemenet toivat koko jälkiruokaan kitkerän maun. Parasta tässä jälkkärissä oli tällä kertaa kastike. Sain syksylä äitiltäni norjan tuliaisina ihanan hillakastikepurkin, jota maistoin nyt vasta enimmäistä kertaa. Kastike on ihanssa lasikarahvissa, jota voi myöhemmin käyttää vaikka salaatinkastikekannuna. Ensi kerralla taidan valita ihan perinteisen pannacotta ohjeen.



sunnuntai 28. marraskuuta 2010

1. Adventtisunnuntai

Tänään herättiin aamuhämärissä ensimmäiseen adventtisunnuntaihin ja sytytettiin ensimmäinen kynttilä. Nyt alkaa jo tuntua siltä, että joulu on oikiastikki tulossa. Pakkasilma ja kuuraiset puut lisäävät vielä sitä tunnelmaa.



Suuret kiitokset kaikille uusille lukijoille! :) Kiva aina nähä jonkun kirjautuneen.
Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

lauantai 27. marraskuuta 2010

Musta ja pimeä, mutta ei pelottava

 
Meidän vessa on musta eikä siellä ole yhtään ikkunaa. Tästä syystä vessan kuvaaminenkin on hankalaa, koska ilma luonnon valoa loisteputkivalossa kuvista tulee tosi rumia. Ja muutenkin pienessä kopissa on vaikea kuvata. Laitan nyt silti muutaman otoksen tänne. Todellisuudessa vessa ei ole ollenkaan synkkä. Ja tuntui että se vain isoni mustaksi maalattaessa. Maalaushommat on tehty jo heti sillon kun muutettiin tänne, mutta nyt vasta saatiin paikoilleen mustaksi maalattu hylly joka helpottaa paljon sisustamisessa. Saa vietyä vessaanki kaikkea kivaa rompetta. Tässä vaiheessa joku saattaa puistella päätään. :) Mutta itse olen sitä mieltä, että kyseiseen tilaan voi viedä kynttilöitä palamaan ja leikkokukkia maljakkoon. :)


Ruusurasioissa säilytän koruja. Ne löytyi kirppikseltä ja ne on ollut oikeasti kahvipaketteja. Ei ihan heti ulkokuoresta arvais.

Hylly on maalattu samalla värillä kuin seinä. Kiinnikkeet ovat sopivan "karut" vessaan.

Vessapaperitelineessä on loistetta :) valkoinen paperikin korostuu mustaa seinää vasten. Heh..vessan sisustusta :)

Vanha peili on myös kirppislöytöjä.

Johtoja ja putkia. Mustaa ja valkoista.

Arvonta



Tänään käynnistyy ensimmäinen blogiarvontani, joka on voimassa ensiviikonloppuun asti. Eli ensi lauantaina selviää, kuka lukijoistani saa omakseen pyöreän hopeanvärisen kuusenalusmaton. Matto on sen verran ohut että sitä voi käyttää muussakin joulukoristelussa, esimerkiksi pöytäliinana. Kirjautukaahan lukijaksi, niin olette mukana arvonnassa.:) Tänä viikonloppuna on tulossa muitakin blogipäivityksiä, koska minulla on koko viikonloppu vapaata ja vielä maanataikin siihen perään. :)

sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Sunnuntailöhöilyä

Työt on polkaistu kunnolla käyntiin ja kaikki on mennyt ihan hyvin alkupaniikkia lukuunottamatta. aikaa olisi ollut tännekin kirjottaa, mutta kuvien oton aikaan, eli valoisan aikaan en ole ollut kotona, joten se jäänyt. Tänään olen siis ensimmäistä kertaa töiden lähdön jälkeen päiväsaikaan kotona ja heti piti päästä tänne kirjoittamaan.
Ja oon niin onnellinen uusista rekisteröityneistä lukijoista :)Kiitos teille!
Nyt on se aika kun voi päivälläkin polttaa kynttilöitä, kun on niin hämärä. Ainakin pilvisinä päivinä. Eilen tosin paisto aurinko niinku kevät  talvella, matalalta ja kirkkaasti.
Tänään päiväohjelmassa on pelkkää sunnuntailöhöilyä ja yksi jumppa. Eli akkuja ladataan tulevalle viikolle.:)





tiistai 16. marraskuuta 2010

Ensimmäinen työpäivä kotosalla

Hyvää tiistaita kaikille! Mulla on tänään eka työpäivä. Ja kävipä tuuri, että heti oli työvuorolistassa vapaapäivä. :) Eilen oon siivonnu kotia ja tänään jatkanut urakkaa, että on sitten mukavampi aloittaa työssäkäynti. Ois muuten kiva tietää ketä kaikkia täällä käy lukemassa. Ja kannattaa kirjautua lukijaksi "lue"painikkeesta, sillä lähiaikoina on tulossa arvontaa kaikkien lukijoiden kesken.



Tyynyt H&M Homesta

sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Kaikkien isien päivä

Hyvää isäinpäivää kaikille isille! Nyt on mahat täynnä kakkua ja ilmassa lentelee sydämiä. Tässä viikonlopussa on paljon juhlatunnelmaa,sillä eilen oli meidän ensimmäiset pikkujoulut ja tänään juhlitaan isiä.


Kassun kans koristeltiin aamulla kakku :) Mantelimassan päälle pikkuinen tahmainen suklaakäsi. Ja olihan se kivaa! :)




Kakku maistuu kun on tarpeeksi makea ja suklainen.Tumman kakun täytteenä suklaarahkaa ja kondensoiduta maidosta keitettyä kinuskia.

Kahvit tarjottiin pannusta.(Arabia 24h)




tiistai 9. marraskuuta 2010

Neilikkaruusu

Neilikat kestävät maljakossa todella pitkään. Loppuvaiheessa kimppu alkaa näyttämään epäsiistiltä, kun osa kukista nuupahtaa ja menee ruskeaksi. Silloin monesti laittaa koko kimpun roskiin kerralla, vaikka osa kukista on vielä ihan kunnossa. Eilen huomasin miten pidentää vielä saman neilikkakimpun ikää. Otin kaikki hyvät kukat ja tein niistä tiiviin kimpun. Neilikat ovat yleensä tässä vaiheessa ihan aukinaisia, joten kimpusta tulee hyvin mehevä ja ruusumainen.

Pieni kimppu pääsi makuuhuonetta koristamaan.


Näissä kuvissa näkyy paremmin tuo seinän sävy, mitä aikaisemmissa makuuhuonekuvissa.
Seinällä lentelee Sisustus Linnestä hankittu pleksi pääskynen, joka on tehty kierrätysmateriaaleista.

maanantai 8. marraskuuta 2010

Oksia

 Oi että sitä viihtyy ulkona ku on edes pikkuisen lunta. Viikonloppuna käytiin metsästä hakemassa joulukoristetarvikkeita, piti jo jonkun verran lumen alta kaivaa niitä. Jos nuo lumet jää niin suosittelen kyllä teille muillekin, että haette jo nyt kaikki varvut yms. jos olette edes aikonut hakea. Tietysti viisaat ovat hakeneet jo aikasemmin, itse huomaan aina liian myöhään :)
Tänään päiväkävelylenkillä poikettiin kukkakauppaan katsomaan, mitä valikoimaa siellä oli. Ostamieni kukkien nimiä en kyllä painanut mieleen, mutta kivoja "oksia" löytyi.

Savimaljakot Tine K Homen, taustalla musta tyyny Ikeasta ja harmaa Nougatista







perjantai 5. marraskuuta 2010

Lapinvuokko

Hauskaa Perjantaita! Nyt alkaa olla mun viimesiä viikonloppuja niin, ettei tartte töihin mennä. Niistä aijonkin nauttia oikein olan takaa. Lukemalla ihan rauhassa yömyöhään ressaamatta aamuherätyksistä. Viimeviikolla tulikin kirjakerhosta paketti ja sain uutta lukemista: Enni Mustosen Lapinvuokko. Vielä en osaa kommentoida onko kirja hyvä vai mikä, kun vasta eilen aloitin sen lukemisen. Kirja on historiallinen teos, jossa seurataan pohjoisen ihmiseten vaiheita jatkosodan aikana.



Kirjalähetyksessä tuli mukana myös siisti kirjakassi.

torstai 4. marraskuuta 2010

Peroba

Puhuin alkuviikosta siitä uudesta liikkeestä, jonka löysin kierrellessäni Helsinkiä. Tänään esittelen blogissani tämän ihastuttavan liikkeen, Peroban. Oli siis ihan sattumankauppaa, että satuin kävelemään kyseisen liikkeen ohi. Näyteikkunassa oleva lasinen valaisin sai minun kiinnostukseni heräämään ja päätin mennä tarkastamaan liikkeen.




Sain heti lämpimän vastaanoton ja olin yllättynyt kuinka paljon mielenkiintoista tavaraa liikkeestä löytyi. Ja ihmettelin myös sitä, että liikkeessä oli paljon sellaisia tuotteita, jotka eivät olleet tulleet minua aikaisemmin vastaan. Kun monesti on niin, että sisustusliikkeet myy samoja merkkejä toisten liikkeiden kanssa ja silloin törmää liikaakin samoihin tuotteisiin.
Ihmettelin myös ääneen sitä, kuinka ihania ja erikoisia tuotteita liikkeessä oli ja siihen sain heti selvityksen omistajalta. Suuri osa tuotteista tulee Brasilialaisilta pieniltä toimittajilta. Moni toimittaja teki yhtä tuotetta työkseen ja elääkseen. Kaikista mieleenpainuvin toimittaja oli nimeltään Dolores, joka teki kotonaan paperimassapellejä ja muita värikkäitä hahmoja. Ja ajatella, että elätti sillä itsensä. Todella arvostettavaa.


Doloresin tekemä balleriina


Harmittaa vieläkin ihan älyttömästi, kun minulla ei ollut kameraa mukana tuolla kävelykierroksella. Mutta laitan muutaman kuvan tänne Peroban kotisivuilta ja käykäähän itsekin tutustumassa osoitteeseen www.peroba.fi .Ja jos menette Helsinkiin niin suosittelen todella käymään tässä liikkeessä.

Löysin liikkeestä avaintaulun, jota ajattelin käyttää korutelineenä. En ole saanut sitä vielä seinälle, mutta laitan siitä myös tässä vaiheessa kuvan. Tämä tuote ei ollut Brasiliasta, vaan joltain Tanskalaisesta toimittajalta. 




tiistai 2. marraskuuta 2010

Pikkupojalle

Ihanaa! Kerrankin löytyi myös hyviä vaatteita pikkuisille pojille. Hyvin monesti saa todeta sen että lastenvaateliikkeissä on pojille paljon vähemmän valikoimaa kuin tytöille. Zarassa tämä tilanne ei onneksi toistunut, vaan pää meni pyörälle valikoiman runsaudesta. Tai voihan se olla niinkin, että siellä lähes jokainen vaatekappale miellytti, niin tuntui siltä että valikoimaa olisi ollut paljon.



Kaikki ylläolevat löytyi Zarasta
Ihanan pehmeä kolitsipaita löytyi Polarn O. Pyretistä

Nämä on ostettu jo ajat sitten.

maanantai 1. marraskuuta 2010

Kotona ollaan

Tulin eilen myöhään illalla takaisin kotiin. Tosi onnistunut ja kiva oli reissu, mutta kotiinkin on aina ihana tulla. Totta on myös se, että reissussa aina rähjääntyy,varsinkin tuollaisella shoppailuun painottuvalla reissulla.
Perjantain kiertelin Helsingin sisustusliikkeitä. Ehdottomasti paras perjantain kohokohta oli se, kun löysin aivan ihastuttavan liikkeen, josta en ollut aikaisemmin kuullut mitään. Sen liikkeen haluan esitellä teille vähän paremmalla ajalla tällä viikolla. Ja se on todella esittelemisen arvoinen. Malttakaa odottaa siihen asti.

Lauantai päivä kului ystäväni kanssa liikekeskus Jumbossa shoppailun merkeissä ja illaksi päästiin rauhoittumaan Hotelli Flamingoon. Siitä alkoi sitten reissun rentoutus osio. Sunnuntaina vietettiin aikaa Spa & Wellness kylpylässä, joka yllätti meidät positiivisesti. Kanelin tuoksussa,kynttilän valossa,erilaisissa saunoissa ja altaissa pääsi mieli todella lepäämään. Kylpylän jälkeen söimme ravintolassa ja sen jälkeen alkoi reissu kääntyä loppua kohden. Lento oli Oulussa klo 21:25 ja oli ihana tulla kotiin.





Näkymiä hotellin ikkunasta. 12.kerros


Ja tiedättehän, että kun saapuu ressusta kotiin, vallitsee jonkin aikaa se "matkalaukkukaaos".Sellainen on nyt täällä, mutta en anna sen häiritä.Siivoamisen sijasta laitan tuikkuihin tulet ja keskityn uusien sisustuslehtien lukemiseen.




Tuikkukupit on TineKhomen, löytyi sisustusliike Nougatista